Skriv ditt liv i musik – kurs på Gotland i juni 2023

Använd musiken för att må bra!

Inled sommaren med att skriva låtar tillsammans med andra tjejer. Sånger om livet, världen, kärleken och hur det är att vara ung idag!  Under fyra spännande dagar jobbar du kreativt. Samtidigt vi talar vi om tankar, känslor och erfarenheter och hjälper till att sätta ihop det med musik och melodier.

Anledningarna att skriva är lika många som det finns människor som skriver. Man kan exempelvis skriva ur en vilja att förstå sig själv, att förmedla sina tankar eller åsikter till andra eller för man vill berätta en bra historia. Musiken har en speciell kraft att förmedla orden så de känns så där lite extra. Ett liv utan musiken vore som att leva i ett svartvitt fotografi. 

Innehåll: 

Du kan förstås skriva helt fritt, men det skadar inte att veta att det finns vissa grundregler som binder samman och lyfter fram det du vill ha sagt. På kursen går vi igenom en del av dessa. Exempelvis: 

  • Kreativt skrivande
  • Rim och ordens inneboende rytm 
  • Metaforer 
  • Sångformer och hur de skapar olika karaktär på låtarna 

Vi kommer också ljuda och sjunga för att hitta och stärka både sångrösten och den inre rösten. Vi använder mental träning och meditation för att öka närvaro och minska stress. Vi samtalar i grupp och checkar in, lyssnar på musik och analyserar texter och olika uttryck. Tillsammans skapar vi en trygg plats att dela och bli hörd i. 

 

Här behövs inga förkunskaper utan vi jobbar individuellt på den nivå du är på. Kanske vill du arbeta professionellt med musiken, eller bara ha den som hobby.  Du får lyssna på historier från den professionella sidan av musiklivet och höra historier om hur musiken varit en hjälp genom livet. Efter kursen kommer du att ha verktyg att fortsätta utforska dig själv och ditt skapande

Musik och hälsa

Forskningen har visat att musiken har en unik väg tillvårt känsloliv genom den sk. amygdalaresponsen eller “motorvägen till känslohjärnan”. Det gör det till ett otroligt verksamt verktyg när vi försöker förstå oss själva och är något vi kan använda oss av för att må lite bättre i vardagen. Här finner du en stödjande grupp samtidigt som du utvecklar ditt låtskrivande och din musikalitet.

Kursinfo:  

Datum: 19-22 juni 2023

Var: Visby

Tid: klockan 10.00-14.00

Pris: Kostnadsfritt

Antal deltagare: max 8

Kursledare: Karina Kampe (Läs mer om Karina här)

Kursen är en del av Region Gotlands satsning för Kultur och hälsa och har givits medel för att genomföras. Därför kan vi nu erbjuda dessa platser kostnadsfritt! Du anmäler dig genom att fylla i nedanstående formulär. Hör av dig om du har några frågor! 

Har du frågor så tveka inte att höra av dig!

Här pratar jag om kursen i Radio P4 Gotland 9 maj 2023