Jag har fått ditt brev…

”Jag blir rädd att ibland hos mig själv upptäcka djup jag aldrig drömt om.”

Agnes von Krusenstjerna

Orden är Agnes von Krusenstjernas, en helt egen författarröst med en fängslande livshistoria. Karina Kampe, Emeli Jeremias och Daniel Tilling tolkar Agnes brev och ackompanjerar dem med toner som doftar av jazz, folkmusik och visa.

I en musikföreställning får vi höra utdrag ur Agnes brev till maken David Sprengel, vänner och kollegor. Breven ger en inblick i hennes vardagsliv, men också en bild av hennes självförståelse och författaridentitet, särskilt när frågor om konstens frihet ställdes på sin spets .Under hennes aktiva år infördes den allmänna rösträtten i Sverige, ett världskrig ägde rum och ett annat inleddes. Arbetarlitteraturen blomstrade och modernismens författare slog igenom. Tidsandan sätter spår i breven, men vi får också möta Agnes von Krusenstjernas egen livshistoria, fylld av litterär dramatik, skaparlust, sorg och sjukdom.

Karina Kampe och Emeli Jeremias ger röst åt brevens författare och väver in dessa i ett pärlband sånger, en del egenskrivna och andra förankrade i tiden, som ger orden fler dimensioner. Vid pianot sitter Daniel Tilling, en av Sveriges mest anlitade jazzpianister.

Karina Kampe är väletablerad jazzsångerska, kompositör och arrangör men också coach som har jobbat med att möta människor på olika platser i livet med olika historier.

Emeli Jeremias är cellist, sångerska och kompositör som verkat vid flera av våra teaterscener. Hon har bland annat deltagit i uppsättningar på Riksteatern, Stockholms Stadsteater, Scenkonst Sörmland. Just nu turnerar hon med en egenproducerad föreställning med musik av Kurt Weill, Jag är också en främling här, med bland andra Maria Kulle


Lyssna på musikexempel

https://soundcloud.com/tr-stl-sarecords/fagelbon?utm_source=clipboard&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252Ftr-stl-sarecords%252Ffagelbon

Bokning:

Mail: kontakt [at] karinakampe [dot] com

Telefon 0704-928819

Mer info om artisterna:
www.karinakampe.com, www.emelijeremias.se samt www.danieltilling.com

Specifikationer
Tid: ca 90 min
Scenbehov: Scenområde ca 3×2 m (ett piano, en cello och en sångerska ska få plats)